Hoe studeren zonder stress

Het zou voor de EnergieSchool.nl zeer tegenstrijdig zijn om opleidingen aan te bieden waarbij er sprake zou zijn van stress. Stress zorgt voor triggermomenten, veroorzaakt ziektes en belast het dagelijkse leven zwaarder. Allemaal zaken die wij proberen te voorkomen bij onze studenten. Wij streven er juist naar om op een verrassende en ontspannende manier te werken.

Onze Nieuwe Stijl opleidingen zullen voor velen een verademing zijn, gezien het feit dat er geen sprake zal zijn van tussentijds pieken en een stressvol eindexamen. De rol en invloed van stress in een mensenleven zal tijdens deze opleiding volledig in beeld komen. Je gaat begrijpen hoe groot de rol van stress kan zijn met alle gevolgen van dien voor lichaam en geest. Het is dan ook zeer aannemelijk dat je zelf een duidelijke beeld krijgt van jouw eigen gezondheid, jouw kostbare lichaam, en wat je nog wel of niet meer wilt.

Je gaat dusdanig met de leerstof aan de slag zodat je geheel betrokken raakt bij de onderwerpen die aan bod komen. Je krijgt veel vrijheid om op verschillende manieren te studeren en te kiezen wat het beste bij jou past. Hier ga je de theorie volledig begrijpen en beleven. Je ervaart anatomie, fysiologie, pathologie, psychosociaal en de fenomenologische achtergronden. De leerstof wordt op een begrijpelijke manier aangeboden en het op een ontspannen manier bestuderen ervan, is een logisch gevolg van de lesdagen. De opdrachten sluiten naadloos aan bij deze effectieve manier van studeren. Hoe doe je dit? Je krijgt alle informatie om op deze manier te studeren.

Positieve gevolgen

Deze innovatieve manier van studeren komt onder andere tot stand door de bijzondere manieren van lesgeven van de docenten. Ook de praktijk gerelateerde toetsingen die op eigen tempo zowel tijdens de lesdagen, maar ook thuis in de vertrouwde, rustige omgeving gemaakt worden, spelen een positieve rol bij onze studies. Het is dus de bedoeling dat je zowel tijdens als na de lesdagen thuis casus en verslagen maakt.

Door deze studie ga je sowieso anders om met stressfactoren die van invloed zijn in jouw leven. Dit heeft positieve gevolgen voor jouw directe omgeving, gezin, familie en vrienden maar vooral jouw cliënten zullen je zeer dankbaar zijn. Een nieuwe vorm van studeren die past bij deze tijd.