Docenten

Docenten

“Kanjers” van docenten

Onze docenten staan hoog aangeschreven door onze studenten, en terecht want deze vakmensen zijn zowel op regulier als complementair gebied ervaringsdeskundigen en delen hun vele praktijkervaringen tijdens de lessen zodanig dat de lesstof uit de boeken op geheel andere manier geillustreerd en ondersteunend zijn. Zij vertalen op deze manier de vaak “taaie” lesstof naar vele “Aha….. momenten”.

Stuk voor stuk “Eigen-Wijze” docenten die in hun praktijk en lesdagen werken vanuit een holistisch, haert-to-haert principe en bekend zijn met de kwantum geneeskunde, de geneeskunst van de toekomst.

Geen oude saaie verhandelingen over theorie die je ook in de boeken kunt lezen, maar levende lesstof voor therapeuten van Nu en van de Toekomst.


 • Netty Nieuwlaat

  Docent verpleegkunde en Natuurgeneeskundig Therapeut

  Netty Nieuwlaat

  Nadat Nettie in 1974 als leerling-verpleegkundige begon in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, merkte ze al snel na haar afstuderen dat ze het onderwijs in wilde. Diverse functies zorgden voor haar bagage als docent, zelfs in een vak waarvan ze voorheen altijd dacht dat ze dat nooit zou willen doceren omdat het van oudsher altijd betiteld werd als saai stampwerk: Medische Basiskennis.

  Totdat ze in de jaren negentig, tijdens haar studie Natuurgeneeskunde in Arnhem, ontdekte hoe fascinerend en diep verweven Medische Basiskennis is met ons Mens-Zijn, ons Mens-Bewustzijn en ons Lichaams-Bewustzijn. Nu vindt ze juist Medische Basiskennis enorm leuk om te geven en vooral ook om te ervaren hoe de ander een tipje van de sluier licht om ook zo enthousiast te den.

 • Krijn Koetsveld

  SAM_1393 kleinDocent Psychosociale Basiskennis  
  Krijn Koetsveld (1951) werkte 20 jaar in psychiatrische ziekenhuizen. Als verpleegkundige, HBO-Inrichtingswerker (nu SPH), socio- en groepstherapeut, afdelingshoofd en initiator van een deeltijdbehandeling deed hij ervaring op met vrijwel alle facetten van de psychiatrische behandelmethodes en de organisatie van de GGZ in Nederland.
  Tijdens de ontwikkeling van de deeltijdbehandeling werkte hij samen met complementair therapeuten en ontstond er een geïntegreerd behandelklimaat met veelbelovende resultaten. Krijn richtte zich daarnaast op het uitbouwen van complementaire methoden. Hij geeft workshops en hij heeft een eigen complementaire praktijk. Samen met zijn dochter ontwikkelt hij nieuwe, integratieve methoden.
  Krijn: “Wat we ‘complementair’ en ‘regulier’ noemen, is voor mij één geheel van methoden, inzichten en werkwijzen die mensen verder kunnen helpen als hun persoonlijke ontwikkeling op de een of andere manier stagneert.” Samenwerken en gaandeweg steeds meer integreren ziet hij dan ook niet als een vrijblijvende optie, maar als iets dat echt noodzakelijk is.
  Toen hij door de Energieschool gevraagd werd of hij de lessen Psychosociale Basiskennis wilde gaan geven, was hij direct enthousiast. “Complementaire therapeuten en werkers in de reguliere zorg kunnen zóveel van elkaar leren”, zegt Krijn. “Er ontstaat nu toenadering – en als we dit proces samen meer vaart kunnen geven, draag ik daar graag mijn steentje aan bij.”

   

 • Suzanne Hazen

  Suzanne Hazen

  Susanne Hazen heeft één grote passie in haar leven en dat is de mens in al zijn doen en laten – op fysiek, mentaal, emotioneel en zielsniveau.

  Als teenager verslond ze al boeken die over de menselijke psyche en ziel gingen en startte dan ook na haar middelbare school met de studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Deze studie rondde ze in 1988 af. Na deze opleiding is ze gaan werken in het welzijnswerk.

  Welzijn is belangrijk en ze realiseerde zich dat gezondheid en welzijn niet te scheiden waren. Met haar voorliefde voor alles dat natuurlijk is, is ze gestart met de opleiding Natuurgeneeskunde / fytotherapie aan de voormalige Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. In 2002 is ze gestart met haar eigen praktijk in Natuurgeneeskunde.

  Ze doceert sinds 2002 Psychologie / Therapeutische Vorming en Natuurgeneeskunde aan diverse opleidingen in de complementaire gezondheidszorg.

  Het zorgen voor een optimaal psychisch en lichamelijk welbevinden, vertelt nog niet het hele verhaal van het mysterie mens. En dat is dan ook de reden dat ze zich meer in de ziel van de mens is gaan verdiepen. In de jaren 2004 en 2005 volgde ze de opleiding Familieopstellingen en sinds 2003 verdiept ze zich in het Sjamanistisch werk en heeft diverse trainingen gevolgd bij Daan van Kampenhout in Nederland en Zwitserland. In 2011 heeft ze de tweejarige training “Systemic Ritual®” afgerond.

  In haar huidige praktijk spitst ze zich steeds verder toe op het Systemisch Werken.