Nascholingsdagen

Deze jaarlijkse nascholingsdagen zijn bedoeld voor studenten die eerder bij de Energieschool (of elders) hun diploma Medische- en /of  Psychosociale Basiskennis volgens Plato-normen behaalden.

De bij- en nascholingsdagen van de Medische- en Psychosociale Basiskennis worden door de beroepsberoepsverenigingen jaarlijks verplicht gesteld.

Bij de meeste beroepsverenigingen geldt hiervoor één lesdag per jaar als noodzakelijk (vraag het voor de zekerheid na bij jouw eigen beroepsvereniging).
Ook onze bijscholingsdagen zijn gekwalificeerd.

De Energieschool biedt daarom elk jaar diverse bij- en nascholingsdagen aan met nieuwe, interessante en actuele onderwerpen.

Deze scholingsdagen voor de Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis worden afzonderlijk aangeboden, maar kunnen ook beide worden gevolgd voor studenten die de eerder de combi-opleiding volgden.

Geniet van deze speciale dagen waar dieper op onderwerpen wordt ingegaan. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over de lesdagen en om je in te schrijven.

Uitleg vereiste accreditaties en erkenningen

 
Er zijn 2 soorten accreditaties/erkenningen:
 
1. De opleidingen MBK en PSBK volgens de Plato-eindtermen van de Energieschool zijn geaccrediteerd bij CPION en de bijbehorende na- en bijscholingen worden erkend door CGO (Collectief Geaccrediteerde Opleidingen). Dit is het orgaan dat de erkenning verzorgd van alle scholen die de volgens Plato eindtermen en de door CPION (of SNRO) geaccrediteerde geaccrediteerde MBK- en PSBK-opleidingen verzorgen.
De accreditaties én nascholingen van MBK en PSBK zijn landelijk en worden niet door de beroepsverenigingen verzorgd, maar door  CPION en SNRO (Opleidingen) en het CGO ( Bij- en nascholingen).
2. Accreditaties van beroepsopleidingen en de bijbehorende bij- en nascholingen van de beroepsopleidingen vallen wél onder de verantwoordelijkheid van de beroepsverenigingen, dat is dus een ander segment en staat los van bovengenoemde.

 

Nascholingen Psychosociale Basiskennis

Nascholing Psychosociale Basiskennis: ‘Zelfhelend Vermogen’ (13 maart 2020)
Nascholing Psychosociale Basiskennis: ‘Stemmingsstoornissen’ (6 juni 2020)

Nascholingen Medische Basiskennis

Nascholing Medische Basiskennis: Diabetes‘ (7 maart 2020)
Nascholing Medische Basiskennis: Hoge Bloeddruk‘ (18 april 2020)

Houd onze site en nieuwsbrieven in de gaten voor meer nieuws over nascholingen in 2020.